07-04-08

interview

 Een  fragmentje uit een interview met Adya, uit het Amerikaanse magazine "The Sun".

Vraag : "Er zijn zo vele spirituele paden die men kan bewandelen vandaag, zo vele oude, esoterische geheimen, die niet langer geheim zijn."

Adya : "Ja, elk van die geheimen is nu beschikbaar voor $ 10,95 in de lokale boekhandel."

Vraag : Er is de neiging van vele mensen om een beetje van dit en een beetje van dat te nemen. Zie je daar een probleem in ?"

Adya : " Dat kan.  Als we eindeloos meedraaien met de spirituele mallemolen, dan bestaat het gevaar dat we nooit rust komen en tot een diepere spirituele groei. Ik zie dit ook wanneer ik onderwijs.  Er zijn mensen die meteen naar elke nieuwe leraar spurten en dit kan zijn nadelen hebben, als deze mensen niet  het serieuze werk van zelf-onderzoek aanvatten.

Anderen lijken wel in staat te zijn om hier en daar te vinden wat ze nodig hebben om geestelijk te ontplooien. Zoals alles hangt het van persoon tot persoon af.  Maar te veel "window-shopping" is een teken van een geestelijk klimaat waarin alles beschikbaar is, waar je niet moet smeken aan de tempeldeuren om binnen te mogen, of 3 of 4 jaren aan de voet van de meester moet zitten of wat dan ook moet opofferen."

Adya

De commentaren zijn gesloten.