14-04-08

Led Zeppelin in zen

 

Beste lezer,

een leuke anecdote uit de periode dat Adyashanti nog veel "retraites" in de zen-traditie meedeed.

"Toen ik nog retraites deed in het Sonoma Zen-centrum, waar het heel stil was, stonden we om half vijf 's ochtends op om te mediteren. Het was mooi en vredig zo vroeg in de morgen. De zon begon de lucht net lichter te kleuren voordat hij boven de horizon kwam, en je had de geweldige ervaring dat je de hele wereld voelde ontwaken, je hele zelf voelde ontwaken.  Het was een prachtig gevoel.

Om ongeveer half zeven elke morgen werden de buren aan de overkant van de zen-tempel wakker.  De buren hadden een ander idee over hoe je aan de dag moest beginnen.  Die draaiden elke morgen om half zeven Led Zeppelin, op volle sterkte. Op zo'n moment kun je leren wat een dharmische relatie is.  Het is makkelijk bewust te blijven bij de vogels, bij het aangename, bij de prachtige manifestatie van het Goddelijke, bij je eigen ware zelf - tot Jimmy Page de eerste elektronische akkoorden slaat.  En daar is het. Daar is de uitnodiging. "Wat is dat ?"  en "Wat is mijn relatie daar mee" ?

 .

Ik merkte dat het gewoon maar geluid was, en dat was helemaal oké.  En het was prachtig omdat het mijn gevoel voor het spirituele verbreedde.  Het was gewoon wat er is.  Daar is God die zich uitgeeft voor een rocker.  God was niet alleen maar alle prettige, fijne momentjes, stil en sereen.  Dit scheurt het idee van spiritualiteit helemaal aan flarden.  Het zegt : "Oké, wil je God zien ? Hier is God - helemaal.  Niet slechts het deel dat jij wilt zien, maar alles. "

Adya

uit "Dansende Leegte".

De commentaren zijn gesloten.