16-04-08

velcro gedachten

 

Dag vriend(in) en nieuwsgierige bloglezer,

een van de mooie dingen in het onderwijs van de nieuwe spirituele leraren zoals Adyashanti, is dat zij mooie, eigentijdse beelden gebruiken om de mensen bewust te maken.  En dit blijkt voor de moderne mens soms verrassend goed te werken.

Een van de vele knappe beelden die Adya gebruikt : "gedachten zijn als velcro".  Ze hebben dus de neiging om zich aan je te hechten. door je voortdurende identificatie met je gedachten. 

En het zijn vooral de gedachten over het "zelf-beeld" die erg goed kleven... bv." wat vinden zij van mij ? ".... "kwam ik goed over ?" ...  "heb ik het juiste gezegd?" .... "waarom begrijpt X mij nooit ?"   De staat van verliefdheid creeërt misschien wel de ultieme velcro-gedachten.

Knipoog

 

 De oplossing is niet om krampachtig te proberen deze gedachten te vermijden of om een inspanning te doen om dit denken te stoppen.  Dit zou hetzelfde zijn als een brand blussen met benzine !  Want deze inspanning komt weer voort uit de denkende geest, het centrum, het ego.  Wat kan dit centrum, deze denkende geest doen wat uiteindelijk niet tot conflict, verdeeldheid en afzondering leidt ? "

 

J.

 

 

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.