27-04-08

realiteit

Beste !

in deze moderne tijden krijgen steeds meer mensen een glimp van een andere realiteit, van een ontwaakt-zijn... 

Dit kan spontaan en ongevraagd komen, maar soms ook na lange training... 

Voor de éne is het een heel erg ingrijpende, sensationele ervaring, (met een licht-show erbij Knipoog ) , maar het kan ook in een mildere vorm voorkomen. 

Alleszins is het een ervaring die het perspectief op het leven volledig verandert.

In de twaalf jaar dat de spirituele leraar Adyashanti lesgeeft, heeft hij vele van deze mensen ontmoet.

Een flink deel van zijn onderwijs gaat over : wat gebeurt er na deze eerste keer dat iemand een ervaring van ontwaken heeft.

Want, bij de meeste mensen is dit ontwaken niet blijvend.  Men kan het vergelijken met een camera-lens, die even opengaat en daarna terug sluit.  Even ziet iemand dat hij niet deze persoon is in dit lichaam, maar iets wat niet te beschrijven valt. Dit creeërt opeens een enorme openheid en ruimte in de menselijke geest.  Maar dit ultieme zien kan terug verdwijnen wanneer de denkende geest, het centrum  terug zijn oude positie inneemt.   Ook al sluit deze camera-lens weer ... helemaal zal ze niet meer kunnen sluiten.

De levensfase van dit eerste ontwaken tot een blijvende staat is een moeilijk proces, waarin vele spirituele valkuilen schuilen.  Er is nu een reeks Audio-CD's beschikbaar van Adyashanti, "The End of Your World", - uitgegeven bij Soundstrue - waarin het vooral gaat over deze periode.  Ook op zijn Audio-CD's "Enlightenment Unfolding"  praat Adya hierover op een heldere manier.

Hierover de komende dagen telkens een kort stukje.

De commentaren zijn gesloten.