09-05-08

wat meditatie je vertelt ...

Beste !

Tegenwoordig is meditatie erg in en de media geeft en erg eenzijdig beeld van wat het werkelijk is. De ene wil graag wat innerlijke rust, de andere streeft naar een bijzondere ervaring, en nog een andere denkt de Waarheid te vinden door te mediteren.

Maar als we zouden zien wat een meditatie ons eigenlijk vertelt over onszelf, dan komen we misschien tot iets bijzonders.

Laat me dit even verduidelijken : als we mediteren, valt er heel wat weg : onze meningen, ons zelfbeeld, onze problemen etc...  Er blijft dan enkel nog het pure bewustzijn over. We komen in aanraking met de "Leegheid" (emptiness).

Nu zullen veel mensen dit beschouwen als een "ervaring" die men kan hebben en terug wil oproepen of een plaats waar het fijn is om te vertoeven.

Maar kunnen we beseffen dat die "Leegte", dat wat overblijft, nadat alle denkbeelden zijn weggevallen,  is wat wij zijn ... ?    Wat een schok : die Leegte die ik tegenkom in meditatie is niet een zoveelste ervaring, maar is wat ik in mijn kern ben. (en wat iedereen en alles is)

(vrij naar  een dialoog van Adyashanti

met een van zijn studenten)

Commentaren

Hey Ik wens je een fijn en zonnig weekend.

Gepost door: martin | 10-05-08

Jij ook een zeer goed weekend, Martin !
mooie site.

Gepost door: adya | 10-05-08

De commentaren zijn gesloten.