27-05-08

gratis download

Beste,

via de website van de eigentijdse spirituele leraar Adyashanti kunnen verschillende  zeer interessante  opnames en video's gratis gedownload worden.

Pas nieuw is een audio-opname  "The Full Embrace - vol. 3"  die wel waardevol  is omdat het begint met een geleide meditatie die ons werkelijk doet aanvoelen waarover het eigenlijk gaat.

Je kan dit makkelijk downloaden via :

http://www.adyashanti.org/cafedharma/index.php?file=libra...

De opname staat bovenaan en ze duurt anderhalf uur. Zeker de moeite voor de mensen die klaar zijn om eens iets wat echt is in hun leven toe te laten.

Via deze link zijn trouwens nog enkele andere opnames gratis te verkrijgen.

Enjoy !

23-05-08

zoeken naar stilte

Beste !

vandaag een klein citaat uit het boek "Dansende Leegte" van de eigentijdse spirituele leraar Adyashanti.

" Zoeken naar stilte is zoiets als op een motorboot over het meer racen op zoek naar een rustige plek waar alles stil is, terwijl jij maar - vroem ! vroem ! - rond racet met een groeiende angst dat je er nooit zult komen.  Hoelang je ook over dat meer zou rond racen, die stilte zou je nooit vinden.  Eigenlijk is het enige wat je moet doen, vaart minderen en de sleutel omdraaien, en dan heb je het.  Dan is het heel rustig, heel stil.  Wanneer je ontvankelijk wordt en alles toelaat, keer je terug naar je natuurlijke staat, die heel rustig is.  Ontvankelijk zijn is net als vaart minderen.  Het is een natuurlijke toestand van rust.

Zolang jij stilte ziet als iets objectiefs, iets dat niet jij is, maar tot je kan komen als een emotionele ervaring, ga je jouw geprojecteerde idee achterna." .

Enkele jaren geleden verscheen in het Engels ook een interessant boek van Adyashanti "My Secret is Silence, met daarin spreuken en gedichten die duidelijk opgeborreld zijn uit de ontwaakte staat.

 

22-05-08

oefening

 

Beste !

vandaag een oefening :  "wat zonder naam is".  Zij is afkomstig van de echtgenote van de eigentijdse spirituele leraar Adyashanti : Mukti .

De oefening gaat over het loskomen van de oude conditionering van de mens om alles een naam te geven en met het denken te beheersen".

"

Kan je je herinneren, als kind, dat je de wereld ervoer en zag ontstaan van moment tot moment, zonder dat gedachten deze opdeelde en in vakjes stopte ?

Ik nodig je uit om terug voor je geest te halen wat deze zienswijze is, die voor de dualiteit komt.  Lees daarom rustig verder en probeer dan volgende oefening :

Kijk uit het dichtsbijzijnde raam of door de kamer en geef de dingen die je voor je ziet hun naam.  Waarschijnlijk komen er verschillende woorden  op : bv. groen, boom, den ...

Vervolgens wis je elke naam uit je geest wanneer je naar het voorwerp kijkt, tot je het kan zien zonder een naam.  Ondertussen ontspan je je ogen en wordt je perspectief wijdser zodat alles op een globale manier tot je komt.

Om dit onderzoek verder te zetten : laat jouw luisteren zich naar buiten ontspannen : luister naar het geheel.  Als een gedachte opkomt die een naam geeft aan een opkomend geluid, laat deze naam dan los uit je geest en richt je aandacht opnieuw naar wat er is binnen  je gehoorveld :  laat dit veld wijdser worden en zich ontspannen om een globaal gewaarzijn te ervaren.

En dan tenslotte  : laat elk gevoel van degene genaamd "jij", jouw  vertrouwde zelfgevoel, zich ontspannen zodat het uit het centrum van je ervaring verdwijnt.  Het kan zijn dat je dan de buitenkant van je lichaam zachter voelt worden. Of, belangrijker : het  gevoel van degene die deze oefening aan het doen is en die het waarnemen opvolgt, lost als het ware op en verdwijnt uit het centrum van ervaring.

Rust  in dit gewaarzijn dat niet verdeelt, niet benoemt, en dat zelf voor altijd naamloos zal blijven.

 

Vrij naar "Mukti".

19-05-08

echte meditatie

True Meditation

True meditation has no direction, goals, or method.

All methods aim at achieving a certain state of mind.

All states are limited, impermanent and conditioned.

Fascination with states leads only to bondage and dependency.

True meditation is abidance as primordial consciousness.


True meditation appears in consciousness spontaneously when awareness is not fixated on objects of perception. When you first start to meditate you notice that awareness is always focused on some object: on thoughts, bodily sensations, emotions, memories, sounds, etc. This is because the mind is conditioned to focus and contract upon objects. Then the mind compulsively interprets what it is aware of (the object) in a mechanical and distorted way. It begins to draw conclusions and make assumptions according to past conditioning.

In true meditation all objects are left to their natural functioning. This means that no effort should be made to manipulate or suppress any object of awareness. In true meditation the emphasis is on being awareness; not on being aware of objects, but on resting as primordial awareness itself. Primordial awareness (consciousness) is the source in which all objects arise and subside. As you gently relax into awareness, into listening, the minds compulsive contraction around objects will fade. Silence of being will come more clearly into consciousness as a welcoming to rest and abide. An attitude of open receptivity, free of any goal or anticipation, will facilitate the presence of silence and stillness to be revealed as your natural condition.

Silence and stillness are not states and therefore cannot be produced or created. Silence is the non-state in which all states arise and subside. Silence, stillness and awareness are not states and can never be perceived in their totality as objects. Silence is itself the eternal witness without form or attributes. As you rest more profoundly as the witness, all objects take on their natural functionality, and awareness becomes free of the mind's compulsive contractions and identifications, and returns to its natural non-state of Presence.

The simple yet profound question, "Who Am I ?," can then reveal one's self not to be the endless tyranny of the ego-personality, but objectless Freedom of Being - ”Primordial Consciousness in which all states and all objects come and go as manifestations of the Eternal Unborn Self that YOU ARE.

~ Adyashanti

16-05-08

persperctief

Beste,

in een bijeenkomst van enkele maanden geleden, sprak de spirituele leraar Adyashanti over "perspectieven" en de manier waarop mensen meestal tegen de dingen aankijken.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.

Hij was in een ziekenhuis om zijn gebroken vinger te laten verzorgen en terwijl de artsen hiermee bezig waren, keek Adya rond in de zaal waar verschillende zieken en verplegenden aanwezig waren.

Het viel hem op dat sommigen hun perspectief vernauwd hadden tot "hun probleem" (bv. een breuk) en dat dit het enige was wat zijn konden waarnemen en dat zij zich bijgevolg ook slecht voelden.  Bij de mensen die verzorging nodig hadden was dit meestal het geval.

Hij merkte ook dat de verplegenden een ander perspectief hadden : zij hielden een ruim perspectief en hadden hun zienswijze niet vernauwd, maar waren gewoon bezig met te doen wat ze moesten doen. Zij waren meestal niet ongelukkig.

De vraag die Adya daarop stelde : kunnen wij ook ons perspectief ruim en open houden, en onze zienswijze niet laten vernauwen ?  Als we geconfronteerd worden met een probleem, bv. op het werk hebben we een taak vergeten te doen en dit heeft onprettige gevolgen :

* zal ons perspectief de komende uren, dagen zodanig vernauwen dat we enkel nog bezig zijn met dat probleem en dat we in onze geest bijvoobeeld allerlei argumenten en tegenargumenten verzamelen, een schuldgevoel creëren etc...

* Als we op dit incidentje terugkijken binnen 10 jaar, wordt het o zo onbelangrijk, dus waarom zouden wij op het ogenblik dat het zich voordoet, ons beperken tot een "tunnel-visie", enkel gericht op dit probleem ?

(vrij naar een satsang van Adyashanti)

15-05-08

soortgelijke

Beste !

in Nederland zijn er mensen bezig met het beleven van een spiritualiteit die toch wel veel gemeen heeft met die van de eigentijdse leraar Adyashanti.  In ieder geval zijn er voor mij heel wat herkenningspunten.

Op hun homepage www.nu-meditatie.nl schrijven ze :

" Nu-meditatie: Laat je vrij vallen in het tijdloze, wijdse onbekende van het Nu en word je weer bewust van dat wat alles ervaart. Dat wat gewaar is van alle gevoelens en alle gedachten, zonder ermee in conflict te zijn. Tijdens nu-meditatie worden de interne filmpjes en stemmen, zonder inspanning even stop gezet. Dan zijn er direct geen verkrampingen en geen problemen meer. Er blijft alleen geluk, rust en tevredenheid over. Dan ervaar je weer jouw natuurlijke staat van Zijn. "

.
.
.
.
.
.
.

Op hun website wordt ook verwezen naar het onderwijs van Adya, met enkele geluidsfragmenten en video's en een link naar het boek "Emptiness Dancing". (Dansende Leegte) 

Zij organiseren allerlei activiteiten, zoals satsangs, workshops, avonden etc.   Spijtig genoeg is het meestal in Amsterdam of Nijmegen.

 


 

12-05-08

the secret (boek en film)

Beste,

In de video hieronder vraagt een van de studenten van de eigentijdse spirituele leraar Adyashanti  hem over "The Secret", het bestseller boek van (en film) van Rhonda Byrne.

Zijn antwoord is grappig en toch erg oprecht en wijst op de ego-centrische motieven van het visualizeren van je eigen succes en geluk.  Het kunnen materialiseren van succes heeft niet veel te maken met echte spiritualiteit. De prioriteit is niet zelf-realisatie.

Het filmpje toont weer de relativerende en klare kijk van Adya. De kwaliteit van de opname is wat minder, omdat het een video van een video is, maar het gaat over de inhoud, hé.  Na ongeveer 60 seconden heeft hij het over The Secret.