03-07-08

eenvoudig

Beste,

Even een bericht over de  video " The Simplest Thing",  van de eigentijdse spirituele leraar Adyashanti.

Wat Adya hier wil overbrengen : wat is het voor ons toch moeilijk om te blijven bij wat eenvoudig is, bij het eenvoudigste wat er is ...

Of zoiets als  " het is niet simpel om eenvoudig te blijven" ...

De denkende geest kan die eenvoud moeilijk verdragen : hij wil actief zijn, op het voorplan blijven, de controle houden, nieuwe dingen ontdekken. 

Zo zitten we nu eenmaal in elkaar en onze wereld gaat ook steeds sneller :  de mens van 2008 doet veel meer zintuiglijke indrukken op dan die van 1970 ...

Adya heeft als voorbeeld ook de film : de shots die afgewisseld worden gaan nu van de hak-op-de-tak, in een hels tempo, terwijl een oude film uit de jaren vijftig heel erg wennen is voor ons, door het veel tragere tempo.

Ook op het gebied van spiritueel onderwijs is er een grote vraag naar nieuwe theorieën, naar een geheime leer, naar iets wat ons onderscheidt van de "gewone" andere mensen...  Dus gaat de spirituele zoeker bijvoorbeeld eerst boeken lezen over de zeven chakra's om  daarna te ontdekken dat er eigenlijk dertien of meer te vinden zijn.  Terwijl het antwoord ligt in "stop !"

Zou het kunnen dat de denkende geest gewoon wat bang is van die onbeschrijflijke leegte die wordt aangevoeld wanneer er die eenvoud en rust is ? 

Het is alsof de denkende geest plots beseft  dat er een onpeilbaar diepe afgrond loert die dichterbij komt en dat hij zo snel mogelijk daar vandaan wil ?

 

De commentaren zijn gesloten.