20-10-08

automatische piloot

 

een fragmentje uit een recente bijeenkomst van de eigentijdse spirituele leraar Adyashanti  :

"  Je kan als het ware "hier zijn", maar in zekere zin toch niet aanwezig zijn...

Heb je al eens meegemaakt dat je een eindje met de wagen rijdt en opeens besef je : " waar was ik de voorbije 15 minuten ?  hoe ben ik hier geraakt ?   hoe komt het dat ik niet tegen een boom gebotst ben ?  want ik was aan de vakantie van vorige maand aan het denken ...  of ik dacht na over iemand die ik niet zo leuk vind ...  waar zijn die 15 minuten gebleven ?   hoe ben ik hier geraakt ?  wie reed de wagen ?   "

heb je dit gevoel ooit gehad ?

dat is wat ik bedoel dat het mogelijk is om te zijn waar je bent - iets reed met de wagen - gelukkig,maar, anders was je helemaal niet hier geweest... maar eigenlijk toch niet aanwezig te zijn.

Hetzelfde ding dat je hart slaat en je longen ademt, was de auto aan het besturen.  Dus je was hier, maar misschien ook niet .  

Misschien was je in een droom-wereld die je denkende geest bijeen-fantaseerde ?

Ontwaken en verlichting heeft dus in de eerste plaats te maken met  uit die droom komen.   Voordat dit gebeurt  is er misschien  een waarnemen  : "het is een droom".   Want - vergis je niet - die droom is wat wij mensen  algemeen benoemen als "de realiteit".  Het is niet echt, het komt zelfs niet in de buurt van "echt".

Maar dit alles is wat we "echt" noemen en  wij denken en voelen en leven dit als "onze realiteit" ... tot we dit niet meer doen.

Ontwaken is dus beginnen te zien dat wat wij onze realiteit noemen niet echt is. "

 

Commentaren

Hey Ik heb met heel veel belangstelling jouw artikel gelezen. Ik wens je nog een fijne maandag.

Gepost door: martin | 20-10-08

De commentaren zijn gesloten.