15-04-09

fragment uit "Ware Meditatie"

Beste,

.

Hierbij een fragmentje uit de kersverse vertaling van het boek "True Meditation", uitgegeven bij Samsara onder de titel "Ware Meditatie".

Schrijver is spiritueel leraar Adyashanti, die op een briljante wijze een aantal onverwoordbare inzichten kan overbrengen.

"Wat ik in de loop der jaren gemerkt heb, is dat zelfs mensen die echt goed mediteren hun meditatie achter zich laten wanneer ze van het kussen opstaan.  Terwijl ze mediteren kunnen ze hun ideeën, hun meningen en hun oordelen loslaten.  Maar zodra ze van het kussen af zijn, hebben ze op de een of andere manier het gevoel dat ze die allemaal weer moeten adopteren.  Ware Meditatie is iets dat werkelijk leeft bij ons.  We kunnen het altijd en overal toepassen.  Je kunt door de straat rijden in je auto en alles laten zijn zoals het is.  Je kunt oefenen om het verkeer te laten zijn zoals het is.  Je kunt oefenen jezelf te laten voelen zoals je je voelt.  Je kunt het weer laten zijn zoals het is.  Of je kunt de volgende keer dat je je vriend of je minnaar ontmoet, die ervaring onderzoeken.  Hoe is het om deze persoon te ontmoeten, wanneer hij van mij helemaal mag zijn zoals hij is ?  Hoe is het wanneer ik van mijzelf helemaal mag zijn zoals ik ben ?  Wat gebeurt er dan ?  Hoe gaan we met elkaar om ? Hoe verandert dat ?   Ware Meditatie kan dus een zeer actieve meditatie zijn, een zeer betrokken meditatie. "

De commentaren zijn gesloten.